Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Sült csirke Janó módra recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 db kb 1,5 kg-os bontott csirke
» Fokhagyma 8-10 gerezd
» Sárgarépa 1 db, kb 15 cm
» Só, bors
» 1/2 dl étolaj
» Liba, vagy kacsazsír, 3 ek
» 1,1-5 dl száraz fehér, vagy vörösbor
» 1 ek. mustár
» majoranna
» 3-4 db csirkemáj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A csirkét feldarabolom, alkatrészeire szedem(lehet negyedelni is). A combokat a csontjuk mentén felvágom, de nem csontozom ki.
A fűszereket, étolaj, mustár, só bors, majoránna (ízlés szerint) összekeverem. A csirkealkatrészeket a fűszerkeverékkel egyenletesen bekenem.
A bőrével felfelé fordítva a tepsibe rakom. A darabok alá berakom a fokhagyma gerezdeket, közé a 4 felé (1* hosszába, 1* keresztbe) vágott sárgarépát. A tetejére rakom a liba, v. kacsazsírt, és a bort is aláöntöm. Kell még kb 1 dl vizet hozzáönteni. Alufóliával szorosan befedve, a sütőbe teszem, és 200 C fokon 65-70 percig sütöm, a sütő alsó részén.
Ekkor kiveszem,, közé rakom a májat, ügyelve, hogy a szaft nagyjából ellepje azt, visszateszem a sütőnek most már a felső részébe, és 200 C fokon pirosra sütöm, kb 30 perc alatt, (amíg a levét majdnem teljesen elpárologtatja), és jó sűrű szaft lesz alatta. Közben 2-3 alkalommal meglocsolgatom a szaftjával. A sütés legvégén lemerem alóla a zsírját, és még kb 5-10 percig a sütő alsó részében hagyom picit szárítani. Krumplipürével, befőttel tálalom.
Megjegyzés / tipp:

A sütőjét mindenki maga ismeri, a hőfokok hozzávetőlegesek, légkeverésesbe még nem próbáltam, gyanítom az jobban szárít az utolsó fázisban.

JÓ ÉTVÁGYAT!
0 komment 7 ember kedveli galambjani
2012.10.08 20:07
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csirkét feldarabolom, csontjuk mentén, fűszerkeverékkel egyenletesen, bőrével felfelé, tepsibe rakom, fokhagyma gerezdeket, tetejére rakom, sütőbe teszem, sütő alsó, szaft nagyjából, sütőnek most, felső részébe, levét majdnem, sütés legvégén, sütőjét mindenki, hőfokok hozzávetőlegesek, jobban szárít, utolsó fázisban, fűszerkeverékkel, hozzávetőlegesek, meglocsolgatom, elpárologtatja, légkeverésesbe, Krumplipürével, alkatrészeire, feldarabolom, egyenletesen, visszateszem, összekeverem, hozzáönteni, Alufóliával, negyedelni, sárgarépát, gerezdeket, fűszereket, kacsazsírt, alkalommal, szaftjával, majoránna, szárítani, csirkemáj, fokhagyma, csontozom, keresztbe, kg-os bontott csirke, Fokhagyma gerezd, Sárgarépa, bors, étolaj, Liba vagy kacsazsír, száraz fehér vagy vörösbor, mustár, majoranna, csirkemáj,
Paradicsomleves
0 komment 1 ember kedveli
Pizza-csiga
0 komment 6 ember kedveli
Vaddisznópörkölt vörösborral
0 komment 7 ember kedveli
Tejszínes citromtorta
1 komment 11 ember kedveli
Csirke brassói
0 komment 1 ember kedveli
Ananászbomba...
0 komment 9 ember kedveli
Szórt, töltött kiflik
0 komment 5 ember kedveli
Szabolcsi almás máktorta
0 komment 3 ember kedveli
Charlotte royal
0 komment 3 ember kedveli
Fahéjas csiga
0 komment 1 ember kedveli
Savanykás krumplileves
0 komment 4 ember kedveli
Óriásropi - Grissini
0 komment 10 ember kedveli
Grízes-lekváros-kakaós kocka
0 komment 48 ember kedveli
Kuglóf-ahogy én csinálom-
0 komment 21 ember kedveli
Sajtos-sonkás gnocchi
0 komment 5 ember kedveli
Almás-zabpelyhes sütemény
0 komment 10 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.